Mummies ontrafeld

Ontdek alles over de mummies in het oude Egypte

Door dit boek te lezen kan je heel wat bijleren over de mummies uit het oude Egypte. Het beschrijft wat een mummie is, hoe ze gemaakt werden, wat er met de organen gebeurde, de begrafenis, de reactie van de Europeanen toen ze mummies ontdekten ... In de inhoudsopgave vind je de elf topics uit het boek terug. Elk topic neemt een dubbele bladzijde in beslag.

Op het einde van het boek kan je een verklarende woordenlijst en een register vinden. De logica van deze twee lijsten zie ik niet helemaal. In het boek wordt nergens vermeld welke woorden er in de woordenlijst terug te vinden zijn. Niet alle moeilijke woorden zijn erin verklaard. Andersom zien we ook dat veel van de woorden die in het boek zelf al verklaard zijn en die je via het register kan vinden, ook nog eens in de verklarende woordenlijst. Dat kan eenduidiger.

Het is een boek waarvoor je geen voorkennis nodig hebt en dat perfect uitlegt wat mummies zijn. Er staan ook enkele details in het boek waardoor je er ook van kan genieten als je het beginnersniveau voorbij bent. Toch is alles nog heel algemeen gehouden dus een boek voor echte kenners is het niet. Ook wanneer mummies je niet boeien zou ik het boek niet aanraden. Het is niet zo dat de auteur zijn liefde voor mummies weet door te geven.