Muis in huis!

Meneer Baas (Chef Muizenvanger) en Meneer Bol (Assistent Muizenvanger) worden opgeroepen om een muis te vangen. "Muizen horen niet in huizen", klinkt het. Maar wanneer de muis snugger genoeg blijkt om de muizenvallen te ontwijken, ontaardt het kat-en-muis-spel (of liever: het muizenvangers-en-muis-spel) in een hilarische reeks aan slechte oplossingen. Van waakhonden tot hele grote katten: de muis is de heren Baas en Bol steeds te slim af! Een verhaal waar het gezegde "van een muis een olifant maken" een puntje aan kan zuigen!

Met dit prentenboek komt de illustrator Ayto onwaarschijnlijk verrassend uit de hoek. De oplossingen van de twee muizenvangers gaan van dom naar dommer. Het verhaal kent zo een hilarische spanningsboog die ongetwijfeld voor veel gelach zal zorgen. Ondanks de ogenschijnlijk slordige lijnen, zijn de tekeningen expressief en strak, en brengen ze het waanzinnige verhaal tot leven. Felle kleuren en afgemeten patronen voorzien de pagina's van de nodige absurditeit. In één oogopslag ziet de lezer gewoon dat het mis gaat lopen.

De teksten vervolledigen het plaatje: ook daar lijken de teksten misschien wat nonchalant kort, maar laat je er niet aan vangen. Ze zijn piep-fijn gekozen om de absolute essentie van het verhaal te vatten in slechts enkele rake woorden. Het zetwerk op de pagina in combinatie met het gekozen lettertype (elegant, maar humoristisch; goed leesbaar, maar ook verfrissend modern) maakt het plaatje helemaal af. Dit is vakmanschap!

Niets is toevallig, alles klopt: lachen, gieren, brullen kan nu ook verfijnd en in stijl. Een prentenboek van het hoogste niveau.