Moordvrienden

Milo wordt al jarenlang gepest op school. Dan komt er een nieuwe jongen, Finn, in zijn klas. Ondanks het feit dat de twee jongens heel erg verschillend zijn, worden ze toch vrienden. Maar binnen die vriendschap heeft Finn de touwtjes in handen, in ruil daarvoor beschermt hij Milo tegen de pesterijen van zijn klasgenoten. Finn gaat daar echter steeds verder in en op een dag schiet hij drie pesters en een leraar dood en pleegt vervolgens zelfmoord. Milo is aanwezig bij dit gebeuren. Maar heeft hij er ook iets mee te maken? Hij wordt opgepakt en langdurig ondervraagd door de politie. Vrij snel blijkt ook dat Finn een jonge kleuter vermoord heeft. Er wordt altijd maar verder gegraven in het leven van Milo om te weten te komen of hem ook schuld treft.
Zeer sterk boek over het leven van een jongere en hoe hij in een siutatie verzeild raakt die hij helemaal niet wil. Milo is een heel gewone jongen maar doordat Finn hem beschermt, raakt hij ook helemaal in diens macht. Stukje bij beetje ontdek je als lezer hoe het zover is kunnen komen.
Het verhaal is geschreven vanuit het standpunt van de verschillende betrokkenen: Milo, zijn moeder, zijn advocate, een journalist die een televisieprogramma wil wijden aan de gebeurtenissen, één van de meisjes die Milo zwaar gepest heeft ... Door het verhaal heen wordt ook een mooi beeld gegeven van het innerlijk proces bij Milo en bij zijn moeder die op bepaalde momenten ook gaat twijfelen aan de betrokkenheid van haar zoon. Bovendien hoort Milo voortdurend de stem van Finn waardoor hij blijft heen en weer slingeren tussen de twee werelden.
Dit is een zeer intrigerend boek en het blijft spannend tot het einde. De epiloog werpt een nieuw licht op het verhaal waardoor je als lezer met een gezonde twijfel achterblijft.