Monsters ondersteboven

In dit kartonboekje is niets wat het lijkt. Op het eerste zicht lijkt het een flapjesboek, maar klap de loszittende stukjes vooral niet open, je moet er immers mee schuiven en draaien. Best even uitleggen hoe de soms wilde peuterhandjes te werk moeten gaan om het boek niet te beschadigen. Al is het dan van karton, de schuivende delen kunnen wel wat voorzichtigheid gebruiken.

Door te draaien veranderen alledaagse dingen zoals een vaas, een paddenstoel en een ijsje met aardbeien in monstertjes. Naast bekende griezels (doodskop, kwal, aliens, een spin en een slang) zitten er ook wel wat minder bekende monsters tussen. Zo maken de peuters kennis met een cycloop, een yeti en een oger. Geen paniek, de illustraties zijn peuterproof, zodat de kleintjes er zeker geen slapeloze nachten aan over zullen houden.

Op de linkerbladzijde staat er steeds een tekstballon met een verwijzing naar de ‘brave’ versie van de illustratie. Met een al dan niet geslaagd rijmpje en een draai aan de illustratie vertelt het monster wie hij is. Links merk je ook steeds een detail op van de illustratie op de rechterkant.

Agnese Baruzzi gebruikt aangename kleuren. De illustraties zijn eenvoudig maar mooi. De veranderende tekeningen kloppen perfect.

Een origineel concept voor de stoere, jonge lezertjes onder ons.