Misleid

Drie tienermeisjes spelen de hoofrol in dit boek: Anna, Julia en Lieke. Anna is zwaar gepest geweest door Julia via het internet. Zij is nog steeds onder de indruk van wat haar is overkomen en wil alleen nog maar cool en populair zijn. Tijdens de grote vakantie is zij verliefd geworden op Fabio. Lieke is de beste vriendin van Anna. Zij heeft een vriendje, Frankie, maar krijgt gevoelens voor iemand anders, namelijk een nieuw meisje in hun klas. Tenslotte is er Julia. Zij is degene die Anna gepest heeft. Zij is hiervoor gestraft en mag geen contact meer hebben met Anna.
Julia is erg eenzaam. Geen van haar vroegere vriendinnen wil of mag nog met haar omgaan en haar ouders zijn net gescheiden en zijn nooit thuis. Anna daarentegen voelt zich super, want ze is verliefd en er is een knappe oudere jongen die haar graag ziet. Althans dat is wat ze in het begin gelooft, want naarmate ze meer en meer tijd met hem doorbrengt, hoe minder goed ze zich bij hem voelt. Hij moedigt haar bovendien ook aan om wraak te nemen op Julia door precies hetzelfde te doen en haar ook te pesten op het internet via een sekssite. Julia trekt zich dit zeer hard aan. Te meer omdat ze niemand heeft waaraan ze haar verhaal kwijt kan. Wanneer iemand haar benadert voor modellenwerk ziet ze dit als ultieme kans om uit haar ellendige bestaan te ontsnappen. Toch loopt dit mis en ze komt in de problemen.
Anna en haar vriendinnen hebben dit net op tijd ontdekt en kunnen op het nippertje verhinderen dat Julia door de zogenaamde fotograaf wordt misbruikt. Helaas worden ze betrapt door Fabio, die niet is wie hij voorgaf te zijn, en die hen bedreigt met een geweer. Anna heeft het lef om op hem in te praten en zo wordt zij de coolste van de groep.
Het hele boek draait rond deze drie meisjes en hun vriendinnen, hun verliefdheden en hun bezigheden op internet. Het boek is opgebouwd uit dialoog wat voor jongeren leuk en vlot te lezen is en hen in het verhaal trekt. Ook hun communicaite op internet en via gsm is volledig afgestemd op de leefwereld van jongeren. Ze wordt op een niet belerende manier duidelijk gemaakt wat voor schade en pijn je iemand via internet kunt berokkenen. Maar moest dit via een zo sensationeel en onwaarschijnlijk verhaal?