Mini en maxi dieren

Dit boek is een soort fotografische dierenencyclopedie op ware grootte. Of het nu kleine of grote dieren zijn, je krijgt dadelijk een schitterend waarheidsgetrouw beeld, dankzij de prachtige foto’s. Het boek heeft een groot formaat, maar soms niet groot genoeg voor de dieren of delen ervan die erin opgenomen zijn. Zo zijn er vier uit te vouwen bladzijden nodig om de slurf van een olifant af te beelden. Door gaatjes in het gebladerte zie je een scherpe tand en het loerende oog van de kaaiman. Sla de bladzijden open en je krijgt zijn reusachtige snuit te zien die over vier bladzijden heen loopt. Maar er zijn ook kleine dieren, zoals de eekhoorn, een kikker en een kolibrie. Op de schutbladen voor- en achteraan krijg je een lijst van de opgenomen dieren met hun gemiddelde grootte.
De foto’s zijn schitterend gedetailleerd. Een enkel zinnetje, vaak in vraagvorm of als opdracht doet dienst als tekst en stimuleert om op ontdekkingstocht te gaan doorheen het boek. Raad eens wie er zich achter deze eieren verstopt. Wat doet de giraf om de beste blaadjes bovenaan de boom te kunnen plukken?
Een mooi vormgegeven en speels opgevat geheel dat op een eenvoudige wijze leerzaam is en tegelijk zijn aantrekkingskracht niet mist.