Miko & Kiko. Alles hetzelfde/ niet alles hetzelfde

Miko en Kiko zijn tweelingzusjes. Zusjes die altijd hetzelfde doen, dezelfde kleren dragen, hetzelfde speelgoed leuk vinden ... En toch, soms lijken Miko en Kiko helemaal niet op elkaar. Miko eet bijvoorbeeld graag tomaten, terwijl Kiko dan weer heel graag bananen lust.
Dit peuterboek is gemaakt uit stevig karton. Binnenin is het boek vervaardigd uit dik, glad papier. Hierdoor kan je het makkelijker afwassen. Tegen sabbelende peuters is het echter niet bestand. Het gebruik van ecoline geeft de prenten een warme gloed.
Het typeert Mylo Freeman om kinderen met een andere etnische achtergrond centraal te stellen in haar verhalen. Deze keer hebben de figuren Miko en Kiko een Aziatische look.
Het boek is omkeerbaar. De ene kant vertelt het verhaal over de gelijkenissen tussen Miko en Kiko. Maar wanneer je het boek omkeert, merk je dat ze ook ontzettend van elkaar verschillen.
Zowel de mama- als de papafiguur krijgen in het boek een plaatsje toebedeeld, wat heel attent is van de schrijver. Maar ook een beetje voorspelbaar. Als je heel goed kijkt, zie je een klein verschil in de tekeningen die steeds verraadt wie Kiko en wie Miko is. Behalve wanneer ze zich verkleed hebben. Zoeken maar.