Mijn kleine bos

In dit eco-boekje, gedrukt met milieuvriendelijke inkt, leiden vos, eekhoorn en das de lezer rond in hun bos. In het bos staan veel bomen met verschillende blaadjes. Er zijn lekkere dingen, maar ook oneetbare vruchten te vinden. Er leven ook diverse dieren.
Dit kartonboekje met afgeronde hoekjes neemt peuters vanaf twee jaar mee op ontdekkingstocht in het bos. Dit boekje gaat traag, op het tempo van je peuter. Per blad lezen we slechts een paar woorden. Woord en beeld vormen een krachtig geheel. Zo tonen onze gidsen ons bomen, vruchten en hun vriendjes, de andere dieren. Soms spelen ze samen. En daar word je moe van ... slaapwel. Zo eindigt dit boekje, dat dus ook leuk is om te lezen voor het slapengaan.
De tekeningen zijn heel tof, maar in donkere natuurlijke kleuren. Voor sommige kinderen zal dat misschien in het begin wat afschrikken. Als volwassene associëren we deze kleuren echter met het milieu. Dat is de bedoeling want het boekje is op 100% gerecycleerd papier gedrukt. Geweldig voor onze planeet en zeker ook voor het bos.