Mijn eerste gereedschapskist

'Mijn eerste gereedschapskist' is een boekje voor kleuters die graag bij papa (of mama denk ik, in tegenstelling tot de achterflap) helpen om te meten, te schroeven, te zagen ... In dit boekje staan verschillende gereedschappen en spelenderwijs leert je kleuter ze allemaal kennen.
Het boek is opgevat als een gereedschapskist, met bovenaan handvaten om de kist te dragen. Maar als je het boek aan de handvaten vooraan opent, is het heel verrassend dat je het moet omdraaien om het te kunnen lezen en bekijken. Niet zo praktisch als een echte gereedschapskist zou moeten zijn.
De flapjes in het boek zijn leuk om te illustreren wat de verschillende gereedschappen allemaal doen. Voor de allerkleinsten is het dus niet belangrijk dat er toch wel moeilijke woorden en begrippen in dit boek staan (meten van de lengte, bouten en moeren), de flapjes zijn de moeite waard om mee te kijken met de al iets oudere broer of zus. Toch zijn de flapjes niet zo stevig en moet je wat oppassen om ze niet doormidden te scheuren. Langs de andere kant is het bewegen van de ronddraaiende flapjes niet zo gemakkelijk, waardoor ik denk dat dit boek bij de meeste kleuters niet lang zo mooi zal blijven, tenzij je het gebruikt met een volwassene in de buurt. Deze volwassene is sowieso nodig om eerst alle flapjes op de juiste plaats terug te zetten vooraleer de kleuter de gevraagde handeling weer opnieuw kan uitvoeren.
Het boek is kleurrijk vormgegeven met een vogeltje op elke pagina (behalve op de laatste). Hierdoor zou je kunnen denken dat er in het boek een vogelhuisje gemaakt wordt, zoals op de achterflap vermeld. Toch is me niet helemaal duidelijk of dat al dan niet zo is omdat dit onderwerp in het boek zelf niet meer terug komt.