Met opa op avontuur

met opa/oma diploma

Bij opa valt er altijd iets te beleven. Hij neemt Bram mee op avontuur. Samen klimmen ze het steile zoldertrapje op en ze komen precies in een ander land terecht.
In dat land is het altijd feest. Ze vormen samen een optocht, Bram voorop met de trom en opa speelt op zijn oude trompet. Verderop stappen ze in een vliegtuig. Een hevige wind van de ventilator blaast in het gezicht van Bram, terwijl hij in buiklig op de gestrekte benen van opa heen en weer schommelt. Oeps, ze maken een noodlanding en rollen holderdebolder van de kist. De kist wordt nu snel een boot en ze varen een eiland tegemoet. 

Zo gaat dit verhaal maar door, waarbij de spullen op zolder hun fantasie stimuleren. De illustraties zijn plezierig om te bekijken. Ze zijn expressief en levendig. Ze scheppen een mooi beeld van hoe fijn Opa en Bram helemaal in hun fantasie opgaan. Je ervaart de mooie vriendschap met wederzijds respect tussen beiden De tekst geeft precies goed de sfeer weer.

Dit prentenboekje is een leuke aanzet voor grootouders om in huis veel plezier met hun kleinkind te beleven. Ze hoeven niet altijd op stap te gaan. Een boekje om aan je opa te schenken en achter in het boekje kan je opa met een diploma verrassen.