Meester Legende

Meester Legende start in tijd een week na het einde van het vorige spel. Ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk wordt er een nieuw magisch spel gestart. Tella heeft een schuld af te lossen bij iemand die haar hielp tijdens het vorige spel. Om deze schuld in te lossen – en om haar verdwenen moeder terug te vinden - stort ze zich in een nieuw magische spel van vijf nachten. Ze zet alles op alles om de ware identiteit van Meester Legende te achterhalen. Maar ook deze keer is het een raadselachtig spel en is het onduidelijk wie ze wel of niet kan vertrouwen. Wanneer de legendarische en magische Fortunae ontsnappen uit een betoverd kaartspel, zet dit de verhaallijnen open naar het laatste deel van deze trilogie.

Dit boek speelt zich af in een nieuwe omgeving – de hoofdstad Valenda. Tegen deze achtergrond kom je telkens bekende personages uit het eerste boek tegen. Er wordt ook frequent verwezen naar het eerste verhaal. Hierdoor lijkt het aan te raden om de volgorde van de trilogie te respecteren. Op deze manier is de diepgang van het verhaal ook sterker. Door de geschiedenis die de personages hebben, snap je keuzes die ze in dit verhaal maken.

Talig is dit boek wel een uitdaging. Door de soms erg lange zinnen en het vaak ingewikkelde figuurlijke taalgebruik, is dit een boek voor een meer gevorderde lezer. Maar Garber slaagt er wel in om je volledig onder te dompelen in haar eigen fantasiewereld. Zeker een aanrader voor fans van Fantasy. Ook dit verhaal maakt je benieuwd naar het vervolg. Wat staat er de hoofdpersonages nog te wachten in de spannende finale.