Mee met de pakjesboot

Wanneer Duleke in de haven gaat kijken of de stoomboot van Sinterklaas al in aantocht is, wordt ze door een ferme rukwind opgetild. Met haar parapluutje in de hand vliegt ze over de kade en over de boten in de haven, maar ook steeds verder weg over zee. Tot haar parapluutje blijft vasthangen aan ... een vlaggenlijn van een boot. En het is nog wel de pakjesboot van Sinterklaas! Klauterpiet bevrijdt haar en de Hoofdpiet brengt haar bij de Sint. Die is verrast met het bezoek en vindt het goed dat Duleke een stukje meevaart. Ze mag meehelpen in de keuken, waar een heleboel Pieten vlijtig bezig zijn met het maken van chocoladeletters, speculaas, marsepein en pepernoten. ’s Nachts mag ze in een hangmat slapen en ’s ochtends doet ze mee aan de pietengym. Dat turnen lukt haar niet goed. Ze vindt het stukken plezieriger om de Inpakpieten te helpen met de vele cadeautjes. En wanneer de pakjesboot de haven binnenvaart, is Duleke toch wel blij dat ze haar mama en papa op de kade ziet staan!
Dit mooie avonturenverhaal van Vivian den Hollander is vlot geschreven. Op de linkerbladzijde staat een korte tekst en die wordt op de rechterbladzijde perfect aangevuld met een paginagrote illustratie van Mies van Hout.
Bij dit prentenboek zit ook een mini-bouwplaat, waarmee peuters en kleuters zelf een pakjesboot in elkaar kunnen knutselen. Dat geeft meteen een heerlijk recept voor een gezellig moment: eerst een boeiend voorleeskwartiertje en daarna het verhaal naspelen. Plezier verzekerd!