Matched

laat je niet meer los...

Cassia woont in de Unie en volgt mooi alle regeltjes en wetten die vooropgesteld worden. De Unie is een samenleving in de toekomst waar alles geregeld en gecontroleerd wordt door de autoriteiten en waar mensen geen eigen mening en gedachten mogen hebben. Vanaf het moment dat Cassia gematched wordt aan haar toekomstige man gebeuren er echter een aantal onverwachte zaken. Hierdoor gaat Cassia zich steeds meer vragen stellen over het hele systeem en wordt ze stilaan verliefd op een andere jongen. Ze wordt heen en weer geslingerd tussen de volgzaamheid die van haar verwacht wordt en haar eigen gedachten en gevoelens. Dit heeft grote gevolgen voor het leven van haar familie en enkele van haar vrienden, maar toch doet ze waar ze zich het best bij voelt.
Heel meeslepend en vlot geschreven verhaal. Aanvankelijk lijkt het of Cassia in een ideale wereld leeft, maar vrij snel begin je jezelf steeds meer vragen te stellen bij het systeem. Als lezer heb je het gevoel dat je lange tijd een stap voor bent op Cassia doordat je telkens iets vroeger twijfels krijgt over het hele reilen en zeilen, maar naarmate het verhaal vordert, vallen je eigen ideeën steeds meer samen met de evolutie die zij doormaakt. Deze opbouw geeft zeker een bijzonder cachet aan het verhaal.
Het is een intrigerend boek waarin de sfeer van de Unie, de persoonlijke groei en innerlijke conflicten van Cassia zeer goed weegegeven worden. Het is bij momenten echt beklijvend en het is een verhaal waar je nadien nog over nadenkt.
Op de cover zie je een meisje in een groene jurk dat gevangen zit in een fragiele glazen bol. Dit beeld geeft zeer goed de sfeer van het verhaal weer.