Mama

Dit is geen prentenboek voor kinderen, maar eentje voor mama’s. Een eerste blik op dit boek zei me al dat dit een pareltje zou zijn. Het boek bevat geen verhaal, maar veel kleine tekstjes. Een dubbele bladzijde bestaat telkens uit links een tekstje en rechts een illustratie. Zowel de illustraties als de tekstjes zijn werkelijk bijzonder. Op de illustraties zien we prachtige vrouwen die elk een verhaal met zich meedragen. Maar de poëtische teksten maken dat het boek echt iets in je losmaakt.

Dit boek is zeker niet cultuurgebonden. Het toont ons dat het moederschap overal anders wordt ingevuld, maar dat de kern universeel is. Alles draait om de liefde die je voelt voor je kind en die liefde wordt gedeeld door alle mama’s. Dit is een boek is waarin elke vrouw persoonlijk haar ziel kan terugvinden, zo ervaar ik het toch als prille mama. Soms word ik tot tranen toe ontroerd. In één geval voel ik een eindeloze ontroering. Een zeldzaam gevoel, iets om te koesteren.

Het boek richt zich niet alleen op prille mama’s, juist mama’s met al heel wat ervaring zullen zich hierin herkennen. Het benadrukt nog maar eens hoe mooi het moederschap kan zijn. Daarom is dit boek een perfect kraamcadeau waarvan je achttien jaar kan genieten. Maar ook als je nog iets zoekt voor Moederdag is dit ideaal. Ik gun iedere vrouw dit geschenk, want je kinderen zijn zo al veel te snel groot.