Mag ik eens in je potje kijken?

Muisje is in alles geïnteresseerd maar voornamelijk in de inhoud van de potjes van zijn vrienden. Ook zijn vrienden willen wel eens te weten komen wat er in het potje van muis zit. Stomverbaasd wat ze daarin vinden! 

Guido Van Genechten leukte het boek extra op door de mooie en duidelijke prenten met heldere kleuren. Het boek heeft een harde kaft met stevige, blinkende bladzijden waardoor het ook duurzaam is. De flapjes maken het nog wat spannender en leuker om reacties uit te lokken. Daardoor ontstaat er nog meer interactie met de kinderen.

Het boek gaat over zindelijkheidstraining en spreekt de kleuters aan omdat het over hun eigen leefwereld gaat. Het is een grappig verhaal met een einde dat je niet direct verwacht. Het boek bevat een reeks van dieren die mee de rode draad zijn doorheen het verhaal. Die dieren zijn goed gekend bij jonge kinderen. 

Het is een vervolgverhaal op het klassieke boek Mag ik eens in je luier kijken?. Ik raad het vooral aan bij jonge kleuters die al dan niet reeds zindelijk zijn.