Lotte wil een hondje

Lotte droomt van een hondje maar mama is er niet voor te vinden. Op een dag vindt ze een mooie tak, ze bindt er een touw aan en ... ja, ze heeft een hond. Als haar vriendjes haar zien met haar hondje lachen ze haar uit, en eentje gooit haar 'hondje' Tarzan zelfs in de vijver. Buurjongetje Luc lijkt meer op Lotte: hij heeft een kasteel, een paard en een eigen hond. Met hem kan Lotte heerlijk spelen. En even later blijke al haar vriendjes met een hondje door het park te rennen.
Mooi en zeer verzorgd uitgegeven verhaal met illustraties in waterverf met okerkleurige tinten. Op de linkerpagina een blokje tekst en op de rechterpagina de tekening met veel wit rond de tekst en illustraties. Het boekje straalt rust en warmte uit. Er gebeurt niks spectaculairs, je ziet alleen de kinderen in hun spel en fantasie opgaan.
Eigenlijk heb je de tekst niet nodig omdat de iilustraties zo sprekend en duidelijk zijn. Misschien is er voor jonge kinderen iets te weinig afwisseling in dit boek. Toch een mooie uitgave.