Lotta is jarig

Lotta is jarig en geeft een feestje. Iedereen is uitgenodigd! Maar hoe doe je dat, een feestje bouwen? Lotta's vriendjes zorgen gelukkig voor heel wat inspiratie en hebben nog een geweldige verrassing voor Lotta in petto.

Ziezo, nu ken je meteen het niet erg originele verhaal van deze jubileumuitgave. De boekjes van 'Lotta' bestaan ondertussen tien jaar. Hoog tijd om de reeks af te ronden. Stoppen op een hoogtepunt zal niet meer lukken. In het veertiende boek van Lotta viert ze haar verjaardagsfeest. De vrolijke kip wandelt doorheen de bladzijden langs al haar vriendjes. Allemaal worden ze - zoals steeds - eenvoudig en kleurrijk afgebeeld. De illustraties prikkelen echter de verbeelding niet. Ook het verhaal is weinig verrassend. Gelukkig houden kleuters van voorspelbaarheid.

Er wordt in de tekst wat met het lettertype gespeeld. Zo wordt de naam Lotta steevast groter getypt, worden de dierengeluiden vetjes gedrukt net als enkele staakwoorden per pagina. Voor de liefhebbers van Lotta is dit weer een nieuw boek om de verzameling aan te vullen. Mij kon het helaas niet bekoren.