Lockdown

Drie vrienden huren midden in een bos ergens in Duitsland een afgelegen boerderij om er zich voor te bereiden op hun naderende examens: Vin en Nova, die verliefd zijn, en Lotus, vriendin van alle twee. Geen internet, geen telefoon. Ze zijn er nog geen dag, of ze voelen een vreemde dreiging. Het is alsof ze begluurd worden. Als er heel enge dingen beginnen te gebeuren, worden ze echt bang en beseffen dat ze in gevaar zijn. Ze kunnen geen kant meer op.

Het verhaal begint de zomer voordien. Op grijsgetinte pagina's lees je de berichten waar het allemaal mee begon. Het verhaal wordt verteld door Lotus. Het geheim dat ze meedraagt wordt de oorzaak van de enge gebeurtenissen. Ze heeft namelijk een relatie gehad met een leraar op school. Ze heeft toch heimelijk haar gsm meegenomen en ontdekt al vlug dat ze in het oog gehouden word. Na een zwempartij verdwijnt haar lingerie en 's avonds krijgt ze en berichtje van iemand die alles gezien heeft. Zo gebeuren en meer vreemde dingen. Een berenklem in het bos waar Nova met haar voet in  trapt, Vin die in elkaar geslagen wordt. Beangstigend! Uiteindelijk gaat Lotus op zoek naar verbanden en komt ze tot de ontdekking dat alles op school begon: pestgedrag van zowel een leerkracht als van een leerling; Nova heeft er een eetstoornis aan overgehouden. Wanneer Lotus de hulp inroept van Roef, de leraar waar ze verliefd op werd, komt het hele verhaal in een stroomversnelling en kunnen ze de dader ontmaskeren die zich in een caravan verschool in het bos. Het blijkt een leerkracht te zijn ... 

Thrillerboeken zijn een genre op zichzelf en kunnen de lezer meeslepen naar plekken en gebeurtenissen waar je tegelijk koud en warm van krijgt. Maar de lezer moet wel heel serieus genomen worden en het verhaal moet goed zijn. In dit verhaal is de spanning goed opgebouwd, maar de afwikkeling laat toch wat te wensen over. Naar het einde toe wordt het verhaal nogal ingewikkeld en is de uitleg waarom al die gebeurtenissen plaatsvonden ietwat omslachtig. Je krijgt het gevoel dat  de reden van al die pesterijen toch op een ietwat kinderachtige manier in kaart gebracht zijn. Jammer.