Laika Kosmoheld

Welkom in het verhaal van Laika – geschreven in een soort van stripvorm. Een bekende hond die in 1957 aan boord van SPOETNIK 2 als eerste levend wezen baantjes draaide rond de aarde. Het uitgangspunt is de training van drie honden. De hond die het beste is – en wint – ‘mag’ naar de ruimte. Het boek bevat ook heel wat grappige weetjes over de ruimte wat een meerwaarde is.

De lay-out van het boek is erg druk en chaotisch. Er werd gekozen voor harde en dominante kleuren. Om het verhaal in de juiste volgorde te lezen moet je goed opletten en de pijltjes volgen. Hierdoor is het boek voor jongere lezers minder toegankelijk. Het grotere formaat van het boek (groter dan A4) is wel een pluspunt. Hierdoor blijven ook de kleinste lettertjes leesbaar.

Door de humor die in het boek gestopt is, blijft het verhaal wel licht. Op het einde kan je bijvoorbeeld kiezen tussen drie verschillende eindes. Al wordt de waarheid (dat Laika de reis niet overleefde) niet geschuwd. Een eerste opstap voor kinderen die graag meer te weten komen over ruimtereizen en kosmohelden.