Kookschool Appeltje-Eitje

In de kookschool Appeltje-Eitje van kok Trom valt altijd wel wat te beleven. De kinderen uit de buurt gaan dan ook wat graag helpen. Maar Jelmer heeft een bijzondere band met Trom; hij verklapt hem dan ook een geheim. Sinds zijn poes Polle dood is, kan Jelmer namelijk minder goed slapen. Hij droomt telkens dat Polle bij hem in de kamer is en dat hij zijn dode poes kan aanraken, net als vroeger.
Gelukkig wil Trom hem helpen, hij kent het juiste recept, tenminste, dat denkt hij … Maar Trom heeft ook zijn eigen geheim: hij is namelijk tot over zijn oren verliefd op het meisje van de kinderboekenwinkel tegenover de kookschool. Kunnen Jelmer en Trom elkaar helpen?
Vlot geschreven tweede boek van Linda Vogelesang, voorzien van een paar recepten en natuurlijk de leuke collages van Natascha Stenvert. Haar illustraties werken misschien toch iets beter in kleur, zoals in het schitterende kijkboek Bramenjam, maar haar collages blijven origineel en vrolijk. De duidelijke taal van Vogelesang zal menig beginnend lezer vlot doorheen dit boek loodsen.