Koken

Weet je hoe je rijst of pasta moet koken? Zin in een zomerse salade? Lust je knapperige notenrolletjes of kipstaafjes? Wat zijn erwtjes van de prinses? In dit kleine boekje voor beginnende koks krijg je heel wat handige tips en suggesties voorgeschoteld. Het boek begint met ‘eerst lezen, dan koken’, waarin o.a. de gebruikte symbolen in dit boek wordt toegelicht, zoals de klokken en koksmutsen die de tijd en de moeilijkheidsgraad aangeven. Elk recept begint met een ander verhaalfragment van diverse auteurs. Het fragment vormt de aanleiding tot het recept, al is het verband soms niet altijd even duidelijk. De recepten worden stap voor stap uitgelegd, zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De ingrediënten, zowel de benodigdheden als het materiaal, staan in een kaderstukje waar ook het aantal koksmutsen en de voorbereidings- én bereidingstijd vermeld staan. Een handig boekje voor wie graag wil leren koken! Dit boek was eerder onderdeel van ‘Het kookboek voor kinderen’ van Rianne Buis.