Kleuren, puzzelen en spelen met het molletje

De figuur van het molletje gaat al decennia mee. De Tjech Zdeněk Miler maakte in de jaren vijftig en zestig een groot aantal animatiefilms over dit diertje en verzorgde ook de illustraties in de boeken. Miler is inmiddels overleden (2011) maar zijn geestelijke creatie is nog springlevend; Milers prenten duiken nog steeds op in nieuwe publicaties.
'Kleuren, puzzelen en spelen met het molletje' is een doe-boek voor oudere kleuters dat werd samengesteld met eerder werk van Miler. Puzzelen, tellen, voorbereidend schrijven, logisch denken, het komt allemaal aan bod in dit kleurige en aantrekkelijk uitgegeven boek. De meeste van de aangeboden oefeningen zijn haalbaar voor kindjes van de derde kleuterklas, maar het herkennen van vlaggen lijkt toch hoog gegrepen voor vijfjarigen.
De uitgever mikt natuurlijk op goede verkoopcijfers. Het boek is het hele jaar door bruikbaar; bij de opdrachten komen alle seizoenen aan bod: kerstbomen versieren, eieren schilderen, tulpen kleuren, voetsporen zoeken in de sneeuw, op reis gaan. Kleuters zullen er zich door aangesproken voelen, zeker als ze het figuurtje al kennen van de rugzakjes, het bestek en servies, de knuffels ...