Kleine Beer gaat naar school

Kleine Beer gaat naar school gaat over… jawel, een kleine beer die weldra de eerste schooldag tegemoet gaat. Kleine zus Anna is jaloers, maar Kleine Beer zelf, die ziet het nog niet zitten. Mama en papa, maar toch vooral mama, geven geduldig Kleine Beer de ruimte om zijn angsten te verwoorden en stellen hem elke dag gerust. Totdat Kleine Beer er klaar voor is en er zin in heeft. Want zoals hij zegt: “School is voor grote kinderen, zoals ik!”.

Dit is een boekje voor ouders met jonge kinderen, om hen voor te  bereiden op die grote eerste dag. Heel speciaal is het niet. Maar het belicht wel een aantal vragen waar kleine kleuters mee kunnen zitten, zoals: “Waarom moet ik eigenlijk naar school?”, “ Is de school groot?”, “ Mag ik daar met de bal spelen?” … Andere vragen vind ik dan weer vergezocht: “Wat als ik niet alles kan op school?”

Het verhaal blijft wat flauw. De lieflijke prenten zullen dan weer zeker een bepaald publiek aanspreken. Over Kleine Beer verschenen eerder 2 prentenboeken: ‘Hier is ze dan!’ dat gaat over het krijgen van een kleine zus, en ‘Te groot of te klein’, waar Kleine Beer geconfronteerd wordt met alles waar hij óf te groot óf te klein voor is. Dit derde boek past dus wel perfect in dit rijtje van 3, maar is niet heel vernieuwend.