Kijk, konijnen

In dit boek stappen we het leven binnen van een vrolijke konijnentweeling. Het prentenboek biedt een heel bijzondere verkenning van het kleurenpalet. De opbouw en de prenten zijn zo verhelderend dat woorden hier niet aan te pas komen. Je beleeft de kleuren van de ochtend tot de avond.

Op de linkerbladzijde zie je een kleur die het hele blad vult. Het begint met het frisse lichtblauw grijze licht van een nieuwe dag. Op de rechterkant beleef je die kleur in een prachtig tafereel van twee konijntjes die ontwaken. De kleur zie je in al zijn schakeringen. Je ervaart de kleur ook zintuiglijk. Zo straalt, bij de volgende gele kleur, de kamer vol warm licht van een ochtendzonnetje dat vrolijk binnen schijnt. De kleuren zijn ook logisch samengesteld, zoals je op een verfpalet een nieuwe kleur bekomt door er een andere kleur aan toe te voegen. De kleuren zijn niet de klassieke felle kleuren, ze zijn origineler. Ze zijn mooi, stralen een zachtheid uit en je ziet ze terug in een rijk aanbod van schakeringen in de tekeningen.

Zo zie je bijvoorbeeld twee soorten groen op de linkerpagina en op het schilderij op de rechterpagina word je ondergedompeld in de frisse tinten van de natuur en zie je een zacht appelblauwzeegroen in de attributen. Er is ook een spelelement aan toegevoegd. Op de linkerkant staat telkens een voorwerp dat in één kleur is afgebeeld. Dat voorwerp zie je ook op de tekening op de rechterpagina en daarna soms nog op de volgende prenten. De illustraties zijn net schilderijtjes in en om het huis, het zijn betoverende tafereeltjes met twee konijnen en een kip. De konijnen zijn levensecht getekend. Er is zo veel te ontdekken dat elke prent een schatkist aan verhalen aanreikt. De simpele handelingen, zo herkenbaar en alledaags, worden verheven tot iets subliems. Dit prentenboek maakt je blij!