Kat

Met hoofdletter K

'Kat, met hoofdletter K' is naar eigen zeggen een pittige bewerking van het originele sprookje van Perrault. De broers Jamie, Johnny en Jeff krijgen elk een stukje van de erfenis: Jeff krijgt de fabriek, Jamie de vrachtwagen en Johnny de kat. Slik, een kat? De Kat trekt met zijn zak naar het park en gaat er jagen op konijnen en zwanen. Vervolgens brengt hij zijn 'boodschap' langs bij de burgemeester, die daar niet altijd blij mee lijkt. Verder verloopt het verhaal zo goed als gelijk met het origineel, op een verrassende wending aan het einde na.
Sebastiaan van Doninck mocht zich hier op groot formaat uitleven met een sprookje in een grootstad. En dat doet hij, met waterverf, met verve! De zuchten van bewondering wisselen elkaar af met een glimlach en gegrinnik.  Het kleurgebruik is uitgekiend, veel groenen en grijzen, waardoor je je echt in een stad aan het water waant. Er is reden om aan te nemen dat we ons in New York bevinden, zoals het feit dat er verwezen wordt naar burgemeester La Guardia. De prenten zijn niet heel gedetailleerd, maar dat hoeft ook niet. Wanneer de Kat een konijn vangt, zie je bijvoorbeeld de ogen van het konijn wel zitten (deze doen trouwens erg denken aan die van Mimi uit Metromonsters) en in de reuzenballonnen komen al eens bekende personages voor.
De tekst van Siska Goeminne mag er zijn, maar die pittige bewerking maakt zijn naam verre van waar, tenzij dan in de prenten. Vaak zijn die namelijk sprekend genoeg, soms krijg je zelfs het gevoel dat Goeminnes tekst overbodig wordt, zoals wanneer er letterlijk staat "Hij krabde zich verbaasd op het hoofd."