Kasper zoekt zijn plek

De koala Kasper zoekt een plekje om te slapen. Meteen een herkenbaar tafereel; we kunnen allemaal wel eens moeilijk de slaap vatten. Kasper besluit om te kijken hoe andere dieren in het bos slapen. Op die manier hoopt hij inspiratie op te doen én het perfecte slaapplekje te vinden. De poes slaapt in de vorm van een balletje, maar al snel merkt Kasper dat hij niet zo lenig is. De vleermuis slaapt ondersteboven, maar daar wordt Kasper te duizelig van. Ook de luiaard, eekhoorn, krokodil, schapen, otter, slang en de uil kunnen de koala niet verder helpen. Maar wie kan de koala dan wel in slaap wiegen?

Dit boek is laagdrempelig, grappig en ontspannend. Soms hoeft een boek niet meer dan dat te zijn. Het slaapavontuur van Kasper is boeiend, leerrijk en bevat een grote portie relativering. Op de eerste bladzijde van het boek zien we Kasper in vier verschillende slaaphoudingen in een boom. Het is een goed begin met een vleugje sarcasme dat naar meer smaakt.

De dieren zijn groot getekend en hebben expressieve gelaatstrekken. De zachte kleuren en de humor in de tekeningen zorgen ervoor dat het boek niet verveelt en mooi oogt. Een artistiek project is dit boek echter allerminst. Af en toe is de koala slordig getekend en zijn de illustraties een beetje teleurstellend. Sommige recensenten zouden dit boek dan ook geen drie sterren geven en bovendien hun recensie voorzien van enkele scherpe kritieken. En gelijk hebben ze, het is inderdaad geen hoogvlieger.

Hoewel over dit boek veel te zeggen valt, is dit een boek dat doet wat het beoogt. Kasper is een grappige koala wiens avontuur we maar al te graag volgen. Af en toe laat deze recensent zich verleiden door boeken die zich niet elitair gedragen, maar gewoon leuk zijn om aan kinderen voor te lezen. Niet meer, maar ook niet minder. Een no-nonsenseboek, daar wachtte deze recensent al een tijdje op. Ze kreeg het in de vorm van een koala die zijn plek zoekt.