K-pop crush

De titel en cover geven meteen heel duidelijk het onderwerp van dit boek weer. Het populaire K-pop uit Korea verovert ook het hart van de Koreaans-Amerikaanse Candace. Wanneer ze in New Jersey wordt opgemerkt tijdens een auditie, krijgt ze de kans om voor haar droom te gaan. Samen met haar moeder vertrekt ze naar Korea. De loodzware opleiding start al snel. Kan Candance het maken als K-popster?

Dit is nog maar mijn tweede boek over dit onderwerp, maar de gelijkenissen met dat andere boek zijn immens. Zo zijn beide hoofdfiguren underdogs die toch worden opgemerkt en kans maken om een grote ster te worden. Ze worden verliefd — wat uitermate verboden is als popster. Jaloezie en afgunst zijn aanwezig. Ze worden beiden geconfronteerd met de harde realiteit, wat je er voor over moet hebben om een echte ster te worden. Vernieuwend was dit verhaal dus zeker niet. Wat me wel aan het lezen hield, was de vlotheid van het verhaal. Het was niet zo moeilijk om sympathie te voelen met Candance. Er werd getracht wat mysterie en spanning in het verhaal te brengen door het geheime verleden van haar ouders met stukjes en beetjes doorheen het verhaal prijs te geven. Echter, mij leidde het eerder af. En de zogezegde ontknoping over dat verleden, vond ik eerder flauw en weinig belevend omschreven.

Dit is het debuut van de auteur. Hij houdt van dit genre muziek en meidengroepen. Dat voel je ook wel in dit boek, maar misschien kan hij zich meer uitdagen door een ander onderwerp aan te gaan? Uiteraard gaan liefhebbers van K-pop wel meegenomen worden door het verhaal van Candance, maar verwacht geen grote plotwendingen.