Jouw lijf

Ontdek via doorkijkjes alle delen van jouw lijf

Dit non-fictie kartonboekje gebruikt felle kleuren en eenvoudige vlakke illustraties. Samen met plastic doorkijkillustraties geven ze inzicht in het menselijke lichaam. De afbeeldingen lijken door hun vlakheid en eenvoud eerder geschikt voor jonge kinderen. De tekst daarentegen gaat vaak wat dieper. Ze verklaren onder andere bloedplasma en witte en rode bloedcellen. Deze elementen worden wel eerder symbolisch getekend. De tekeningen en de tekst vullen elkaar niet genoeg aan om voldoende duidelijkheid te bieden, en concreet genoeg te zijn. Hierdoor blijven de abstracte begrippen onduidelijk.

Daarnaast is het jammer dat nergens het verschil tussen jongens en meisjes uitgelegd wordt. Nochtans iets waar ook jonge kinderen geïnteresseerd in zijn. Alle personages zijn echter heel genderneutraal getekend, en hier wordt ook nergens op in gaan.

Een boek dat een start is om jonge kinderen te informeren over hun lijf. Maar het boek bevat veel gemiste kansen, waardoor het lijf iets heel abstract blijft.