Jonathan de Toverpony

Jonathan de Toverpony is een krak in toveren: hij kan alles laten verdwijnen en opnieuw laten verschijnen. Met een kikker lukt het perfect, maar als hij het probeert met Sarahs rode beer gaat het minder vlot. Er komen heel wat gekke dieren en voorwerpen tevoorschijn behalve de échte beer van Sarah. Excuses heeft 'ie genoeg ... Tot Sarah het heft dan maar in eigen handen neemt. Hopelijk heeft zij nog iets meer talent dan Jonathan! 

Het boek bevat veel herhaling, bijvoorbeeld met het aftellen bij het toveren en het verdwijngeluid "Boemf", wat het leuk maakt voor kinderen om mee te doen. Op een bepaald moment tovert Jonathan wel heel vaak verkeerde dingen en wordt er op een dubbele pagina met grappige prenten en rijm gewerkt. "Een koe zonder jas, een giraf met een das, een wasbeer met een staart, een aap op een paard." 

De schrijver Stuart Heritage is een Engelse auteur en journalist. Hij werkt voor The Guardian, Vanity fair, Elle en Cosmopolitan. Samen met zijn vrouw schreef hij voor de humoristische blog Luvandhat. Hij bezit een unieke kijk op de wereld en dat is een fijn extraatje voor de volwassen voorlezer. De tekenares Nicola Slater studeerde illustratie in het Engelse Buckinghamshire en maakte al heel wat kinderboeken in dezelfde vrolijke stijl. Onder meer Jingle Bells, Waar is mijn trui, en de Hallo en Meekoo-serie. Jonathan de toverpony is hun eerste boek samen.