Jippie!

Een humeurig sprookje

Prinses Super woont in Jippie. In Jippie is iedereen altijd happy ... iedereen behalve Super. De prinses wordt er zelfs gek van ... altijd gelukkig en blij zijn, dat kan toch niet. Het wordt nog erger wanneer Joris verliefd op haar wordt. Hij is immers de meest happy jongen die er in Jippie rondloopt. In Jippie is het de gewoonte dat men elkaar al op jonge leeftijd ten huwelijk vraagt. Het echte huwelijk vindt dan plaats zodra het koppel volwassen is. Super ziet dat niet zitten. Ze heeft een maand de tijd om iemand anders te zoeken. Haar man moet volgens haar iemand zijn die af en toe wel eens moppert, net zoals zij. De kans dat ze zo’n man in Jippie zal vinden is zo goed als onbestaande. Ondertussen heeft Supers mama verklapt dat ze haar 'moppereigenschap' van haar overgrootvader heeft geërfd. Hij woonde in Grom. Super weet dus waar ze heen moet. 
Samen met lakei Rolf vertrekt ze op reis en gaat ze op zoek naar een mogelijke partner. Na een paar tussenstops komt het duo aan in Grom. Daar gaat het er helemaal anders aan toe. Iedereen moppert er en alles is er donker en grauw. Dat is niet wat Super er zich van had voorgesteld. Ze doet er alles aan om de mensen daar wat op te beuren, maar geen van haar inspanningen loont. Net wanneer ze haar zoektocht wilt opgeven, wordt ze in contact gebracht met Max. Max’ vader blijkt uit Jippie te komen en heeft de blijheid van zijn vader geërfd. De ideale man ... hij bestaat ... Super ziet in hem haar partner. Ook Max ziet een huwelijk wel zitten. Met z’n tweetjes verhuizen ze naar Jippie waar ze later zullen trouwen.
Een leuk sprookje met een originele verhaallijn. Ook al weet je dat sprookjes meestal goed aflopen, toch blijf je je afvragen of Super haar droomprins zal tegenkomen. Bij het grappige verhaal horen al even grappige illustraties. Een gezellig boek (met korte hoofdstukken) om te lezen, maar zeker ook om voor te lezen.