Ja, dat is Peter

Peter is een leergierig jongetje maar wanneer hij in het eerste leerjaar komt, blijkt de school niet meer zo leuk. Hij vindt alles saai omdat hij alles al kent, sommen zijn te gemakkelijk en lezen kan hij ook. Daardoor stoort hij zijn klasgenootjes en wordt juf ongeduldig. Alleen zijn oom kan hem begrijpen want die weet wat er met Peter aan de hand is. Als na een test blijkt dat hij hoogbegaafd is, krijgt Peter de juiste aandacht en worden zijn klasgenootjes betrokken in het 'anders zijn' van Peter, en zo wordt hij dan toch hun speelkameraadje.

Pleister heet de reeks boekjes die gevoelige onderwerpen willen bespreekbaar maken voor jonge kinderen. Dit verhaal vertelt over hoe moeilijk het is voor een kind om bij de les te blijven als er in zijn hoofd zoveel dingen tegelijk gebeuren. Met verzorgde en frisse illustraties maak je kennis met een onzeker jongetje dat niet weet hoe zich te gedragen en daardoor opzij geschoven wordt in de klas. Thuis is het ook soms moeilijk om met Peter om te gaan. Gelukkig is er iemand die hem begrijpt en zo valt alles een beetje op zijn plaats en lukt het om gewoon door te gaan zonder stress. Achteraan in het boekje volgt veel achtergrondinformatie en tips voor ouders en opvoeders.

Een gevoelig verhaal dat heel duidelijk en eenvoudig vertelt wat er omgaat in een kind dat zich minder thuisvoelt in de klas en thuis. Een verhaal dat helpt om sommige 'problemen' in de juiste context te plaatsen.