IzzyLove

Villa Valentijn

Isa gaat deze zomer logeren bij haar ooms aan zee. Ze vindt het vreselijk! Wat valt er daar in godsnaam te beleven? Tegen haar verwachtingen in maakt ze snel nieuwe vrienden: Olga, Brahim en Kaas. Olga woont samen met Brahim in het prachtige ‘Villa Valentijn’, en Kaas is een nerd die houdt van vogels en fossielen. Algauw wordt Isa tot over haar oren verliefd op Brahim. Zijn mysterieuze kantje trekt haar ontzettend aan. Isa merkt intussen dat zij het hart van Kaas sneller laat slaan. Het belooft ingewikkeld te worden, zeker als haar beste vriendin Sofie ook nog op bezoek komt.

Dit is het achtste deel van de reeks IzzyLove, maar je hoeft de voorgaande delen niet gelezen te hebben om aan dit boek te beginnen. Het verhaal staat op zich. Manon Sikkel is naast schrijfster ook psychologe. Ze kan daardoor ontzettend goed de belevingswereld van Isa verwerken in het verhaal. Isa lijkt op enkele weken tijd heel wat levenswijsheid op te doen. Ze groeit emotioneel als personage. Dat maakt het boek herkenbaar voor jonge meisjes, en in het bijzonder voor jonge meisjes die hun eerste ‘crush’ al ervaren hebben.

De lay-out is rustig en er is voldoende witruimte gelaten. Hier en daar wordt de tekst zo getypt dat het lijkt dat je berichten leest op een smartphone. Prenten komen niet in het boek voor. Enkel bij het begin van een nieuw hoofdstuk is er een schelpje getekend. Het verhaal leest zeer vlot en werkt naar een climax toe. Er zit een zekere vaart in waardoor je het boek in een ruk uitleest. Het is best een spannend verhaal, iets wat je misschien niet meteen verwacht bij het lezen van de titel of bij het zien van de kaft.

Een heerlijk zomers en spannend meidenboek.