Ik kan alles

Maken, doen en ontdekken zijn de kernwoorden van dit boek. Het is zo'n boek waar echte scouts of andere woudlopers dolgelukkig mee zullen zijn. De sneltreinvaart van dit boek is overweldigend. De inhoud is dat ook. Het is niet alleen ongelooflijk veel, maar ook bijzonder prikkelend en leuk.
De inhoud wordt opgedeeld in zes hoofdstukken: Verbaas je vrienden, Lekker eten, Creatief zijn, De wereld verkennen, Overleven in de natuur, Een sportheld zijn. Kinderen zullen heel wat van die dingen herkennen of al eens gedaan hebben, maar het is toch verbazingwekkend hoeveel nieuwe dingen erin staan. Je krijgt zelfs het geheim van het doorgezaagde meisje voorgeschoteld, je leert zelf pizza maken, een computeranimatie maken, breien, goochelen, uit een doolhof ontsnappen, een citroen als batterij gebruiken, mieren houden, goudzoeken, uit drijfzand ontsnappen, een haaienaanval voorkomen, coole skateboardstunts doen, de Mount Everest beklimmen of je kan ook gewoon indruk maken met wereldfeiten ...  Het is echt teveel om op te noemen.
Als lezer word je aanvankelijk helemaal overdonderd. Dat gevoel ebt vlug weg en maakt plaats voor interesse en de kriebel om zelf aan de slag te gaan.
Op elke bladzijde staan minstens twee, soms wel vier, activiteiten. Alles is duidelijk geïllustreerd, vaak met eenvoudige stappenplannetjes. Foto’s verrijken hier en daar het geheel. Het geheel is erg speels opgevat. Ondanks de erg drukke en niet zo aantrekkelijke bladspiegels, blijft het toch boeien. De omslag van het boek lijkt op bolletjesplastic en trekt de aandacht. Dit boek doet enorm denken aan ‘Wow’, eerder uitgegeven door Van Holkema & Warendorf. Het concept is zo goed als gelijk. Een leuk en boeiend boek voor zowel kinderen als hun ouders!