Ik ben een lieveheersbeestje

Dit non-fictie boekje is een tweede deel in de reeks “Kijk naar mij”. In de boekjes wordt informatie gegeven over bepaalde dieren. In deel één werd ingezoomd op de bij, nu is het lieveheersbeestje aan de beurt.

Attiogbé – een oorspronkelijke Togolese die vanaf haar drie jaar opgroeide in Frankrijk – illustreerde al heel wat boeken en maakte daarnaast onder andere illustraties voor het speelgoedmerk Djeco. Dit peuterboekje is echter nog maar het tweede dat vertaald werd naar het Nederlands. Ze tekent vaak dieren en gebruikt haar kenmerkende kleurenpalet ook in dit boekje. De felle kleuren zullen peuters zeker aanspreken.

Naast het kleurgebruik blijft ze ook boeien door het gebruik van doorkijkgaatjes in de pagina’s en grote, stevige flappen. Daarnaast komt een peuter ook effectief meer te weten over het lieveheersbeestje door de eenvoudige maar duidelijke informatieve tekst die opgenomen is in het boek. Het ideale recept om jonge lezertjes te blijven boeien en uitdagen.

Het is alvast uitkijken naar de andere delen die verschenen in deze reeks (in het Frans en Engels) over de eekhoorn, een uil en een konijn.