Hoog boven de wolken

In de periode rond Loos' verjaardag staat er veel te gebeuren. Maar mama heeft het druk nu ze er alleen voor staat. Gelukkg heeft Loos een oude telefoon waarmee ze naar papa kan bellen.
Een boek dat gaat over verlies en verwerking. Je snapt als volwassen lezer vlug dat papa overleden is en dat het meisje met haar verdriet niet altijd bij mama terecht kan, aangezien deze het zelf nog moeilijk heeft. Daarom vertelt Loos al haar kleine en grote 'verhalen' aan papa. Maar de week voor haar verjaardag gebeurt er zoveel dat ze er niet meer toe komt om nog te telefoneren.
Het verhaal is in de ik-persoon geschreven. Je maakt kennis met een meidje dat wat eenzaam is, maar zich toch probeert te handhaven en tracht niet op te vallen tussen haar klasgenootjes. Via de kleine gebeurtenissen van elke dag krijg je haar leefwereld te zien die heel gewoon is. In korte hoofdstukjes wordt verteld hoe Loos wacht op de dag dat ze jarig is, ondertussen naar school gaat, met mama boodschappen doet en soms naar haar vriendin gaat. De illustraties aan het begin van elk hoofdstuk van de hand van Martijn van der Linden zijn mooi. Toch is het verhaal wat aan de saaie kant; er gebeurt wat te weinig in dit boek om echt aan te spreken.Bovendien vermoed ik dat een negenjarig kind niet doorheeft dat het gaat om een gestorven papa.