Het zwaard in de steen

Het Geluidshuis bracht met dit boek een nieuw hoorspel uit. De legende van koning Arthur en het zwaard is herwerkt in een verhaal voor jong en oud. Op de eerste bladzijden worden alle personages voorgesteld in een uitvoerige omschrijving, gevolgd door een korte inleiding. Bij de dood van koning Uther zal de nieuwe Koning van Heel Engeland aangeduid worden door Sir Lot. Hij is koning van een heel klein stukje Engeland en overwinnaar van de slag bij Pétanque. Maar dat is zonder Merlijn gerekend. Hij zorgde er immers voor dat 'het lot' zou bepalen wie koning wordt. Dat lot houdt in om het zwaard uit de steen voor de kathedraal te krijgen. Er volgt een verhaal met avonturen, sluwe listen en gemene streken.

Ook in dit hoorspel is Warre Borgmans verteller. Daarnaast hoor je de stemmen van veel gekende acteurs: Clara Cleymans, Koen De Graeve, Bruno Van den Broecke, Gène Bervoets. Het is een streling voor het oor. Zoals we gewoon zijn bij de hoorspelen van het Geluidshuis is er ook veel humor aanwezig in de vele woordspelingen. Heerlijk om de afwisseling te horen tussen Algemeen Nederlands en de vele dialecten. Plezier verzekerd voor jong en oud. Tussendoor hoor je geluiden van onder andere toeters en bellen zodat het lijkt of je in het theater zit.

In het bijbehorende boekje, vind je de liedjesteksten (herkenbaar aan de muzieknootjes onderaan de bladzijde) en de hoogtepunten uit het verhaal. Maar zonder de cd's ben je niks. Die zijn eigenlijk het belangrijkste. Dat betekent dat het hier eerder over een hoorspel dan over een boek gaat. Maar het is een schitterende combinatie omdat je de liedjesteksten kan volgen. De cd's met de liedjes en het verhaal zorgen voor uren luisterplezier. Ideaal om een saaie autorit op te vrolijken.