Het Sneeuwvlokje

Ondertussen heeft Benji Davies zijn sporen al wel verdiend in prentenboekenland. Ook van Het Sneeuwvlokje heeft hij weer iets moois gemaakt.

Doorheen het boek volgen we de reis van een sneeuwvlok, die eigenlijk niet wilt vallen. Toch zit er niets anders op, en ze berust in haar lot. Tijdens haar val beschrijft ze wat ze ziet en begint ze te dromen over de plaats waar ze graag terecht zou komen. Wanneer het vlokje andere sneeuwvlokken tegenkomt, voelt ze zich op haar gemak.

Op de begane grond wandelt Noëlle met haar opa. Ook zij beschrijft wat ze ziet, waardoor de verhaallijnen elkaar af en toe kruisen vanuit een ander oogpunt. Zij maken zich klaar voor Kerstmis: ze versieren het huis en een mini-boompje voor buiten. Noëlle mist nog iets aan het boompje, maar kan er de vinger niet echt opleggen. De volgende morgen is het probleem opgelost, want niemand minder dan Sneeuwvlokje is bovenop de top geland en maakt het plaatje compleet. Ook aan het vallen is een mooi einde gekomen.

Davies zorgde voor een warm maar voorspelbaar verhaal in de aanloop naar de gezellige Kerstperiode. De illustraties stralen net als het verhaal rust uit, en meer moet dat niet zijn in een soms gekke en hectische wereld.