Het onhandige vleermuisje

Zes bedtijdverhalen

Vera is een speciaal vleermuisje. Ze is uiterst onhandig, klein, met hele grote voeten en vleugels. Daarbovenop wil ze overdag slapen, iets wat de andere vleermuizen niet geheel begrijpen. Toch wordt Vera aanvaard en heeft ze in de grot een eigen plekje. In dit boek krijgen we 6 korte verhalen over de avonturen die Vera overdag meemaakt. Zoals op de kaft vermeld wordt, zijn die ideaal om voor te lezen net voor bedtijd.

De prenten binnen in het boek laten een knullige maar schattige Vera zien. De andere personages en voorwerpen  zijn eenvoudiger uitgewerkt. Jammer, maar het personage van Vera maakt veel goed. De inhoud van de verhalen is niet heel origineel maar wel amusant. Ze spelen in op de leefwereld van de doelgroep. Zo wil Vera bijvoorbeeld graag een huisdier, wordt haar verjaardag gevierd ...  Elk verhaal start en eindigt op eenzelfde manier, wat voor de jeugdige luisteraar aangenaam duidelijk is dat het tijd is om onder de wol te kruipen. Samen met Vera. Een handig lintje is voorhanden om de volgende avond snel te weten waar je geëindigd bent. 

Achteraan staat nog wat informatie over vleermuizen met een verwijzing naar websites voor diegene die meer wil weten. Handig als je als voorlezer vragen krijgt waar je het antwoord niet van weet. De dag erna kan je gezellig samen op zoek hiernaar.