Het Mysterium. Het geheugenpaleis

Wanneer Danny na zijn herstel vanuit Hongkong terugkeert naar huis, komt hij te weten dat het Mysterium opnieuw opgericht zal worden. Danny voelt zich verraden door Zamora. Zij heeft dit voor hem verzwegen en is zonder Danny naar Barcelona vertrokken om daar mee te werken aan de heropbouw. Danny twijfelt niet en gaat Zamora achterna.
Daar aangekomen, begint de rollercoaster van achtervolgingen, ontvoeringen, ... opnieuw. Net zoals in het eerste deel volgen de spectaculaire gebeurtenissen elkaar in een ijltempo op. Danny krijgt stukje bij beetje een betere kijk op de waarheid. De waarheid over de circusartiesten, over Sing Sing, over de dood van zijn ouders ...
Ook hier is het meest spannende element de ontdekking van de karakters en geheimen van de duistere nevenpersonages. Deze stukjes hielden me aan het lezen en ik genoot er zelfs van. Maar het verhaal zelf en de achtervolgingen worden hier wel langdradig. Naar mijn gevoel had men beter in plaats van hier een trilogie van te willen maken, heel het verhaal in één boek gegooid. Dan was het best een goed boek geweest! De ontwikkeling van Danny, het geleidelijk ontcijferen van alle geheimen, af en toe eens een spannende ontvoering met achtervolging. Goed leesvoer voor de doelgroep!  
Een beetje spijtig, maar ik denk nu wel te weten wat het derde deel in petto heeft.