2+ | 2014
De Vries-Brouwers
ISBN 978-90-5341-164-3
FICTIE , 28 p. , €15.95
gebonden , prentenboek
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Het koningskind

Tony Bradman (auteur) Tony Ross (illustrator)

Als de prinses en haar bedeesde prins trouwen, vraagt iedereen wanneer er een baby komt. De prins krijgt er zowaar het schaamrood van op de wangen. En als de baby onderweg is, gaat het gevraag verder; nu over op wie het kindje zal lijken en wat het moet worden ... Maar het eindresultaat laat – zoals dat nu eenmaal gaat met baby’s – even op zich wachten en er valt ook niet heel veel bij te sturen.
Dit prentenboek heeft een heel eenvoudige structuur en is bestemd voor peuters vanaf twee jaar. De spanning en verwachting rond de komst van een nieuwe baby worden treffend en humoristisch benaderd. Het boek leent zich prima om samen met jonge kinderen te praten en te fantaseren over een baby-in-de-maak. De zwierige tekeningen van Tony Ross én het onverwachte einde tillen het boek boven het gemiddelde.
Ondanks het feit dat Bradman en Ross dit boek in 2013 op de markt brachten naar aanleiding van de geboorte van hún koningskind – de eerstgeborene van het Britse prinsenpaar Kate en William – en het dus eigenlijk een gelegenheidspublicatie is, blijft dit een geslaagd prentenboek.

Veerle Uyttersprot
Baby's | Zwangerschap | Gezinsuitbreiding
origineel: The Royal Baby (Engels) - Ineke Ris (vertaler)