Het konijn, het Donker en de koektrommel

Mag voor jou de dag ook wat langer duren? Gaan slapen is niet de favoriete bezigheid van Konijn.  Als het aan hem ligt, doet hij het niet. Hij duidt het donker aan als schuldige. Als dat er niet zou zijn, hoefde hij ook niet naar bed.
Konijn vangt met een list het Donker in een koekjestrommel. Vanuit de doos probeert het Donker, Konijn ervan te overtuigen dat het wel degelijk van belang is. De nachtdieren houden van de nacht, ontbijten kan je pas doen nadat het donker is geweest en ook Konijns lievelingseten, een wortel, heeft donker nodig om te blijven groeien. Hoog tijd dus om het Donker (door middel van een grote flap) terug vrij te laten. Konijn ziet uiteindelijk toch in dat gaan slapen ook wel zijn voordelen heeft, want wanneer zou hij anders voorgelezen worden?

Een zoveelste prentenboek dat moeilijke slapers wilt overtuigen om het toch te doen. Het beetje extra info over het nut van het Donker is summier, maar mooi meegenomen.  De verhaallijn is voorspelbaar.

De flap die gebruikt wordt om het Donker vrij te laten zal leuk zijn voor jonge kinderen, maar een meerwaarde is het niet echt. De vrolijk gekleurde illustraties beslaan de volledige pagina’s en zijn eerder klassiek van aard. De tekst is vrij uitgebreid en staat in een groot lettertype rond de tekening. Leuk om eens voor te lezen, maar ook niet meer dan dat.