6+ | 2015
Ploegsma
ISBN 978-90-216-7351-6
FICTIE , 232 p. , €19.99
gebonden , verhalenbundel
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar

Tjibbe Veldkamp (auteur), Marianne Busser (auteur), Ron Schröder (auteur), Yvon Jaspers (auteur), Paul van Loon (auteur), Hanna Kraan (auteur), Paul Biegel (auteur), Imme Dros (auteur), Sylvia vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (auteur), Annie M.G. Schmidt (auteur) Els van Egeraat (illustrator), Hugo van Look (illustrator), Mies van Hout (illustrator), Maaike Putman (illustrator), Harrie Geelen (illustrator), Thé Tjong-Khing (illustrator), Annet Schaap (illustrator), Sieb Posthuma (illustrator)

In dit boek kan je een keuze maken uit ruim 40 verhalen, sprookjes, gedichten en tekeningen van verschillende bekende schrijvers en tekenaars zoals Paul Biegel, Imme Dros, Astrid Lindgren, Paul Van Loon, Annie M.G. Schmidt, en Thé Tjong-Khing. Enkele voorbeelden: ‘Het rommelbeest’ van Tjibbe Veldkamp met tekeningen van Els van Egeraat, ‘Weerwolven’ van Paul Van Loon met een tekening van Hugo van Look, ‘De waslijn’ van Hanna Kraan met tekeningen van Mies van Hout, ‘De dwerg Poppel’ van Paul Biegel met tekenigen van Maaike Putman, ‘Geheimtaal’ van Imme Dros met tekeningen van Harrie Geelen, ‘Griep’ van Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing, ‘Pippi en de dansende kerstboom’ over Pippi Langkous met tekeningen van Annet Schaap, ‘De wolf en de zeven geitjes’ van Thé Tjong-Khing, ‘Zeven kleine eskimootjes’ van Annie M.G. Schmidt met een tekening van Sieb Posthuma.
De bijdragen zijn twee tot tien bladzijden lang en worden opgefleurd met gekleurde illustraties uit de oorspronkelijke uitgave. Op het einde van het boek vind je een uitgebreide bronvermelding. De tekst is goed leesbaar. Ik vind het een aantrekkelijke uitgave met veel afwisseling. Je kan de bundel gebruiken om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer vijf jaar en vanaf zeven jaar kunnen kinderen er zelf uit beginnen lezen. Het is een ingenaaid boek met een stevige kaft wat bijdraagt aan een lange levensduur.

Dietrich Casselman
Sprookjes | Gedichten