4+ | 2016
Rubinstein
ISBN 978-90-476-2220-8
FICTIE , 80 p. , €9.95
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels

Het Gouden Frozen voorleesboek

Victoria Saxon (auteur), Rico Green (auteur), Jessica Julius (auteur) Grace Lee (illustrator), Massimiliano Narciso (illustrator), Andrea Cagol (illustrator)

Ondertussen kennen de meesten onder ons de verhaallijn (in detail of niet) van de Disney-tekenfilm 'Frozen'. Elsa gaat samen met Kristoff op een ondertussen legendarisch avontuur om Elsa’s zus Anna terug te vinden. Anna heeft namelijk met haar toverkracht het koninkrijk bedekt met sneeuw en ijs. Dit is ook het eerste verhaal dat in het boek terug te vinden is. Het verhaal wordt in 23 bladzijden verteld. Ideaal voor jongere kinderen maar voor fans van de film misschien een teleurstelling. Het tweede verhaal gaat over het verjaardagsfeest van Anna. Elsa zorgt voor een erg leuke verrassing voor Anna, maar telkens wanneer Elsa niest, verschijnen er ongemerkt kleine sneeuwmannetjes. Deze zetten Kristoff en Sven voor een uitdaging want ze hebben het gemunt op de verjaardagstaart. Gelukkig loopt alles goed af. Een zeemzoet verhaal dat vooral de band tussen de zussen benadrukt. Het derde en laatste verhaal gaat over een nieuw rendiervriendje dat Olaf, Elsa en Anna vinden wanneer ze wandelen in de bergen. Een verhaal waarin uitspraken als: “En het mooiste van alles is dat we samen zijn” de toon zetten.
Jonge fans van de film en van prinsessen zal dit boek zeker aanspreken. Voor oudere lezers zijn de verhaaltjes misschien net iets te mager. De prenten uit het boek zijn vergelijkbaar met de tekenstijl van de film. Duidelijke en sprekende prenten zonder meer.

Elin Arijs
Prinsessen
uit de reeks: Gouden Voorleesboeken (Engels) - Adrienne Hak (vertaler)