Het complete Ketnet kookboek

Van hapje tot dessert

Dit kookboek ziet er  niet anders dan een ander traditioneel kookboek. Het begint met een inhoudstafel, met de naam van elk gerecht en de moeilijkheidsgraad onder de vorm van een aantal sterretjes dat erachter staat. Daarna volgen de regels in de keuken zoals veiligheidsvoorschriften, hygiene, orde enz ... Er volgt ook een uitleg over het te gebruiken keukengerief. Wat is een klopper, een zeef, een vergiet, een dunschiller en zoveel meer. Dan volgen de richtlijnen die je best volgt bij het kloppen van eiwit, het gebruik van magnetron en oven. Allemaal handige weetjes voor jonge koks.
De recepten zijn opgedeeld in Aperitiefjes, Hapjes en snacks, Voorgerechten en soepen, Hoofdgerechten en Desserten. Elk recept krijgt een dubbele pagina toebedeeld met een ingrediëntenlijstje, het keukengerei dat je nodig hebt en dan stap voor stap hoe je tewerk gaat. Het is een zeer kleurrijk boek met foto's van de te maken gerechten en van kinderen in actie in de keuken. De gerechten zijn meestal gezond en makkelijk te maken: klassieke kindertoppers en nogal wat invloeden uit de zuiderse en oosterse keuken. Keus genoeg!