In het bos

'In het bos' is een erg leuk boekje voor de allerkleinsten. Sla de bladzijden om en maak een wandeling door een prachtig bos. Onderweg kom je telkens een andere bosbewoner tegen. De vos, de egel, een schattige beer ... Mooi extraatje dat misschien niet meteen opvalt, is dat je wandeling begint in de lente en je zo via de zomer en de herfst in een winters sneeuwlandschap terechtkomt.

Dat Ingela P. Arrhenius weet welke illustraties aanslaan bij hippe ouders is duidelijk. Ze is dan ook niet aan haar debuut toe. Als illustrator en grafisch ontwerpster is ze al jaren bezig met het ontwerpen van designartikelen zoals bv. prentkaarten en posters voor de kinderkamer. Ingela is ook een bekende gast in designbladen en op blogs. Zelf is ze fan van de stijl van de jaren 50 en 60. Deze voorliefde is duidelijk zichtbaar in haar tekeningen. Ingela gebruikt felle kleuren (voor de kleintjes) en combineert dit met mooie illustraties die erg retro aandoen. Opvallend aan het ontwerp van dit boekje is dat elke pagina de vorm heeft van een andere boom. Hierdoor springt dit kleine boekje meteen in het oog! De bomen in het bos worden telkens groter. Als het boekje dicht is kan je mooi over de toppen kijken!

Een prachtig boekje om zelf in te kijken, voor te lezen, mee te spelen of gewoon op de kast te zetten!

In hetzelfde genre verscheen eerder 'Op de kermis'. De andere boekjes uit deze reeks ('Noëll', 'La Savane', 'Au marché', 'La fête foraine', 'Au musée') verschenen niet in het Nederlands. Maar laat u daardoor niet tegenhouden, de franse titel doet niets af aan de schoonheid van de illustraties.