Het allermooiste dierenboek

We maken in dit kartonnen platenboek kennis met de tijger. Kleine tijger gaat op onderzoek in de jungle en het kind probeert hierbij alle dierengeluiden te herkennen. Achter flapjes ontdekt het nog andere dieren uit het oerwoud, zoals de krokodil en de aap. Maar ook heel vreemde dieren zoals een vliegende eekhoorn en een vuurjuffer. De peuter moet enkel het flapje omdraaien en hij wordt verrast door het getrompetter van een olifant of het gekrijs van apen e.a. De geluiden zijn helder en levensecht. Hiermee wordt de peuter helemaal opgenomen in de bijzondere sfeer van de jungle.

Met het verhaal is niets mis, maar de uitwerking is weinig aantrekkelijk. Zo komt het geheel erg statisch over omwille van de onnatuurlijke foto’s van de tijgers, de onduidelijke foto’s van de kleine diertjes, de achtergrond waarbij struiken, bomen en planten niet in juiste verhouding zijn weergegeven.
Veel tekst is overbodig: eenzelfde zin wordt op elke plaat herhaald, ook het grote lettertype domineert de illustraties. De vrolijke heldere kleuren zullen peuters zeker bekoren.