8+ | 2011
The House of Books
ISBN 978-90-443-2853-0
NON-FICTIE , 105 p. , €15.95
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Heen en weer

Als je ouders apart wonen
Marja Baseler (auteur)

In dit informatieve boekje over echtscheiding wordt er volledig gefocust op het standpunt van degene die vaak het grootste slachtoffer is: het kind. Kinderen die hiermee geconfronteerd worden, zitten vaak met heel wat vragen: is het mijn schuld? Mag ik kiezen bij wie ik woon? Krijg ik nu twee keer cadeautjes met Kerst? Op deze en vele andere vragen probeert dit boekje een antwoord te bieden.
Je zou kunnen zeggen dat de tekst uit twee componenten bestaat. Enerzijds is er de doorlopende, echt informatieve tekst die de grotere thema’s (zoals ‘Uit elkaar’, ‘Je gevoelens’ en ‘De omgangsregeling’) uitgebreid behandelt. Anderzijds heb je in kaders en prentjes ook heel wat korte tekstjes die vaak bestaan uit een opdrachtje. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak van de lezer gevraagd om dingen op te lijsten in een apart schriftje.
Het geheel is speels vormgegeven met een retro insteek. De lay-out is zeer afwisselend, de lettertypes veranderen voortdurend, … Normaal gezien is een informatief boek niet zo geschikt om in één ruk door te lezen, maar dat was in dit geval anders. Alle elementen die worden aangehaald zijn interessant en stimuleren om verder te lezen, om meer te weten te komen.
Niet alleen de inhoud van de tekst, maar ook de opdrachtjes zullen een bijna therapeutische meerwaarde vormen voor lezers die met echtscheiding te maken krijgen. Maar ook ouders en leerkrachten zijn gebaat bij het lezen van dit boek. Een echte aanrader.

Magali Haesendonck
Echtscheiding