13+ | 2018
Luitingh-Sijthoff
ISBN 9789024580354
FICTIE , 224 p. , €16.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
Bekijk op bol.com
tweedehands boeken

Hazels pentakel

Marte Jongbloed (auteur) Joanna Jankowska (fotograaf)

Marte Jongbloed is een schrijfster van wie geweten is dat ze veel onderzoek doet voor ze schrijft over een bepaald onderwerp. Voor dit boek verdiepte ze zich in de wereld van de moderne hekserij.

In dit eerste deel van een nieuwe trilogie leren we Hazel kennen, een meisje dat opgroeit bij haar oom. Een paar maanden geleden werd ze wakker in het ziekenhuis. Omdat ze geen herinneringen meer heeft aan het auto-ongeluk waardoor ze hier belandde of aan de tijd ervoor, begint ze zich steeds meer vragen te stellen. Wanneer haar oom zich tegen haar keert en Hazel aanvalt, vlucht ze weg uit zijn huis. Ze komt terecht bij een groep mensen die haar liefdevol opvangt. Gaandeweg leert Hazel deze coven (heksengroep) beter kennen, en leert ze ook meer over zichzelf en over haar ouders. Maar dan komt ze te weten dat haar leven in gevaar is.

Het boek is een modern heksenverhaal met veel kennis over de kracht van kruiden, stenen en rituelen. Als beginner leer je met dit boek zeker een paar dingen bij. Wanneer de inhoud van het boek voor jou nog onvoldoende is, kan je gratis “Book of Shadows” downloaden. Dit is een extra bundeltje van 35 bladzijden waarin je meer informatie vindt over onder andere de maanstanden en een aantal recepten meekrijgt. En bij het boek zit ook een pentakel om bij je te dragen.

Deel 2 verschijnt in oktober 2019 en heet “Hazels spreuk”. Hierin verkent Hazel verder haar magische vaardigheden en gaat ze op zoek naar haar ouders.

Elin Arijs

uit de reeks: Heksenspiegel , deel 1