Groot gluurboek. Mijn lichaam

Binnenkijken in het menselijk lichaam

Ons lichaam is een ingewikkelde machine met verschillende perfect werkende systemen. Om kinderen daar meer inzicht in te geven werd dit groot formaat kartonboek gemaakt. Op elke dubbele bladzijde wordt telkens een element van het lichaam onder de loep genomen. Het gaat onder andere over het skelet, de pezen en spieren, het hart en het bloed. De 2D-illustraties in retrostijl worden vergezeld van tekst om je meer informatie te geven over alle elementen.

Als speels element zit er regelmatig een vergrootglas verstopt. Daarmee kan je bij bepaalde prenten op onderzoek gaan. Zo kan je bijvoorbeeld het skelet bekijken of op een andere plaats de organen in de buikholte. Door het systeem van het vergrootglas, kan je echter niet alles heel grondig bekijken. Je botst telkens op de rand van het systeem, wat soms wat frustrerend kan zijn. Op zich een fijn speels element, maar niet echt verfijnd uitgewerkt.

De tekst is beknopt en duidelijk. Het gaat concreet genoeg, en legt je de functies van verschillende onderdelen uit. Soms is het taalgebruik misschien niet echt voor jongere kinderen. Zinnen zoals "Vergelijk het met de verpletterende tackle van een professionele rugbyspeler" leggen de lat net iets hoger op vlak van begrip.