Griekse mythen

In dit lijvige boek heeft Imme Dros zes vorige deeltjes over de Griekse mythologie verzameld: ‘De huiveringwekkende mythe van Perseus’, ‘De macht van de liefde’ (o.a. over Narkissos, Orfeus en Helena), ‘Reis naar de liefde’ (het verhaal van de Argonauten en het Gulden Vlies),’ Liefde en wat ervoor doorgaat’ (o.a. over Medeia en Jason, over Psyche en Eros), ‘Held van de twaalf taken’ (Herakles) en ‘Held van het labyrint’ (o.a. over Theseus en Ariadne, Daidalos en Ikaros). Hieraan voegt ze twee nieuwe hoofdstukken toe: ‘Anders dan andere mensen’ (o.a. over Atalante, Faëthon en Midas) en ‘Liefde en haat’ (o.a. over het huis van Atreus en van Kadmos).
Imme Dros opteert voor een losse hexameter met veel enjambementen. Niet al haar regels klinken even poëtisch en helder. Het was wel een hele krachttoer om de vele Griekse mythen ritmisch na te vertellen.
Zoals in de twee vorige drukken vermeldt de schrijfster haar bronnen. Achterin staat ook nog een lange namenlijst met stambomen en kaartjes. De eigennamen zijn consequent op zijn Grieks gespeld. Echtgenoot Harrie Geelen had de verhalen in zijn stijl geïllustreerd, maar de kleurillustraties zijn nu zwart-wit geworden. Veel leesplezier voor een bescheiden bedrag.